10.12.2023, 12:41
|


Σχετικά με το έργο μου


Γόλικ Παύλος του Βίκτωρα,
είναι ένας ζωγράφος του οποίου τα έργα
διακατέχονται από ρεαλισμό και απεικονίζουν
πιστά την πραγματικότητα

Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνοτροπίες των οποίων η επιλογή γίνεται βάση των συναισθημάτων που απορρέουν από το θέμα, έτσι ώστε να το μεταδώσει μέσα από την δουλειά του στους γύρω του. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να ανταπεξέρχεται μέσα από τοις διαφορετικές τεχνοτροπίες και να ελίσσετε δημιουργώντας έτσι ποικιλόμορφα πορτρέτα καθώς και πίνακες.

Ανεξάρτητα όμως από την τεχνική που επιλέγει κυριαρχεί στα έργα του η τεχνική του 20ου αιώνα. Πάθος του είναι τα πορτρέτα και για αυτό καταφέρνει όχι μόνο να απεικονίζει ένα πρόσωπο αλλά και να αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του κάθε ατόμου στον καμβά.

Τον τελευταίο καιρό ασχολείται φτιάχνοντας πορτρέτα από φωτογραφίες. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται μονοδιάστατο αλλά προσθέτοντας τον προσωπικό του ζήλο το πορτρέτο μετατρέπεται σε δημιουργία. Δεν πρόκειται δηλαδή για μια απλή αντιγραφή της φωτογραφίας στον καμβά αλλά για μια μορφή τέχνης. Φιλτράροντας τις εικόνες μέσα από την ψυχή του δημιουργεί ένα συνονθύλευμα πραγματικότητας και τέχνης προβάλλοντας ταυτόχρονα κομμάτια από τον ψυχισμό του.

Γενέτειρα του ζωγράφου είναι η Ευπατορία, η οποία βρίσκετε στην χερσόνησο Κριμαία της Ουκρανίας και βρέχεται από την Μαύρη θάλασσα. Η Ευπατορία αποικήθηκε από Έλληνες 2500 χρόνια πριν, όπως και πολλές άλλες πόλης της χερσονήσου και κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία. Η αγάπη του προς τη γενέτειρα του είναι έκδηλη μέσα από τα έργα του καθώς με κάθε ευκαιρία που του δύνεται παρουσιάζει τις ομορφιές του τόπου του. Κυρίαρχο στοιχείο είναι το άπλετο φως και ο θερμός ήλιος που συμβολίζει την ιστορία της πόλης και την ζεστασιά και θέρμη της καρδιάς του. Το ίδιο συναίσθημα προσπαθεί να μεταδώσει και μέσα από τα ελληνικά τοπία που σχεδιάζει.

Αν και λίγοι σε ποσότητα οι πίνακες νεκρής φύσης δεν υστερούν σε ποιότητα. Αντίθετα ξεχωρίζουν για την τεχνική και το θαυμάσιο αποτέλεσμα. Τελευταία ο Παύλος Γόλικ ασχολείται με την ηλεκτρονική μορφή διακόσμησης εσωτερικών κυρίως χώρων. Έναν τομέα στον οποίο έχει πτυχίο (διακόσμηση εσωτερική χωρου επι 5ετη στην Ακαδημία  Τέχνης του Harkov της Ουκρανίας).  Σκοπός του είναι να δει και να αξιολογήσει το χώρο στον οποίο θα μπει ο πίνακας ούτος ώστε να δέσει αρμονικά πίνακας και δωμάτιο.

Συνοψίζοντας, πρέπει να τονιστεί ότι η γνωριμία με την τέχνη του Παύλου Γόλικ μας κάνει με κάποιο μυστηριώδες τρόπο να βυθιζόμαστε στη θερμή αύρα που εκπέμπουν οι πίνακες του. Ελπίζουμε να ευχαριστηθείτε τη διαδικασία της γνωριμίας με τα έργα του. Καλή σας περιήγηση.

   Μαρία Χαριτάκη 2010. 01. 14.


Мобильная версия сайта